Contact Home    
   
Dressuurstal
rijschool
infrastructuur
wedstrijdstal
hengsten
manege ponies
nieuws
 
   
   

Welkom

De dressuurstal van Ronny en Kris Livens-Hellemans werd in 1991 gebouwd in de Pronkenbergstraat 40 te Kontich en bestond oorspronkelijk uit een binnenpiste van 20 op 60 meter en een buitenpiste van 20 op 60 meter.

Er waren faciliteiten voor het stallen van 12 paarden. Ronny gaf les aan wedstrijdruiters en Kris leerde kinderen rijden op ponyís. Beiden hadden succes met hun werk en het aantal ruiters en kinderen dat bij hen onderricht wenste, groeide bestendig zodat uitbreiding absoluut noodzakelijk werd.

Op dit ogenblik zijn er 32 stallingen voorzien voor paarden en ponyís van eigenaars terwijl de lesponyís gestald staan in ruime stands. R.C Pronkenberg steunt op 2 hoofdaktiviteiten: Enerzijds de eigenlijke dressuurstal onder verantwoordelijkheid van Ronny, met onderricht en coaching van wedstrijdruiters en training van wedstrijdpaarden,anderzijds de rijschool voor kinderen waarvoor Kris verantwoordelijk tekent.

Hier worden vooreerst de basisbeginselen van het paardrijden bijgebracht waarna hierop voortgebouwd wordt tot het vormen van bekwame ruitertjes. Er zijn voorbereidende lessen voor het verwerven van het A-brevet. Lessen voor ruiters die in het bezit zijn van dit brevet en voorbereidende lessen voor het B-brevet en voor ruiters in het bezit van B-brevet. Voor het behalen van deze brevetten worden jaarlijks speciale sessies ingelegd.

Zij die willen doorgroeien kunnen dit hier en komen dan bij Ronny terecht. Tevens tracht men hier met eigen ponyís te fokken om deze dan via intensieve training succesvol te kunnen uitbrengen.

Laatste nieuws

05-09-2016 Let op : graag jullie lessen bevestigen ,zodat ik kan zien hoeveel nieuwe ruitertjes er kunnen starten. Dank Kris

lees meer

19-08-2016 Opgelet , op dinsdag 13 september 2016 gaan de lessen terug van start, gelieve te bevestigen welke dag en uur /

bevestigen van lessen! Graag bevestigen van lessen voor 10 september. Met dank Kris

lees meer

11-03-2016 Opgelet ,op Paaszaterdag 26/03/16 wordt er geen les gegeven.

Tijdens de paasvakantie blijven alle lessen doorlopen.

lees meer


» meer nieuws »